sâmbătă, 1 iunie 2013

Obtinerea unui loc de munca in Germania

O firma care cauta medici, asistenti medicali si sociali sa lucreze in Germania Eumedjob - Facebook.

Intrebari frecvente in legatura cu obtinerea unui loc de munca in Germania:

1. Care sunt conditiile de aplicare pt. un job in Germania?
La noi pot aplica medici rezidenti, specialisti, primari, dar si studenti aflati in an terminal. Candidatii trebuie doar sa detina o diploma acreditata a unei facultati de medicina din Uniunea Europeana, respectiv sa cunoasca limba germana la un nivel mediu/inalt (B2).

2. Pot sa lucrez ca medic si fara sa vorbesc perfect germana?
Nu este obligatorie cunoasterea perfecta, dar un nivel mediu este indisponibil in buna  reusita a unui interviu. Importanta este comunicarea sigura, fara frica sau emotii,  increderea in sine, intelegerea limbii vorbite, dupa cateva luni de experienta oricum va perfectionati nievulu de limba vorbit.

3. Trebuie sa am experienta in domeniul dorit?
Colegii nostri din Germania cauta tuturor candidatilor nostri locul de munca potrivit, de la medicul rezident, la medicul primar.

4. Care sunt salariile oferite?
Salarul unui medic rezident variaza intre 3300 – 3700 Euro (brut)/luna,  un medic specialist primeste de la 4500 Euro/luna , iar un medic primar/sef de sectie este angajat cu 5500 Euro/luna, aceste salarii fiind doar de inceput. La acestea se adauga sporul pentru garzi.

5. Care sunt domeniile cele mai cautate?
Cel mai mult se cauta anesteziologi, medici internisti ( gastroenterologi, cardiologi), neurologi, psihologi, chirurgi si ortopezi, dar sunt cereri si in centre de reabilitare, geriatrie, medicina de laborator.

6. Asigurati cursuri de limba germana?
Nu asiguram cursuri de limba, dar va putem oferi un centru bun de pregatire, special pentru cei care doresc sa aprofundeze limba germana medicala.

7. In ce parti ale Germaniei oferiti locuri de munca pt. medici?
In toata tara, firma noastra colaborand cu mai multe clinici, respectiv firme de recrutare germane, depinde unde sunt locuri vacante in momentul aplicarii. Evident, incercam sa va gasim locuri de munca potrivit cererilor, uneori acest lucru fiind mai greu de rezolvat.

8. Ce acte sunt necesare de inceput?
Diploma de absolvire a facultatii, CV-ul tip Europass, pe care il gasiti pe site-ul nostru,cu poza,  certificatul B2, iar in cazul in care detineti deja, Approbation.

9. Care sunt taxele de recrutare?
Firma noastra nu percepe nici o taxa de recrutare.

10. In caz de interviu cine plateste taxele aferente?
Drumul, respectiv cazarea sunt platite de catre colegii nostri din Germania.