luni, 27 mai 2013

Medicina germana – cea mai buna in Europa?



Germania este unul din tarile lumii, care detine unul din cele mai bune sisteme sanitare. Pacientii au acces rapid la tratament datorita pregatirii profesionale a medicilor, dar si dotarilor din spitale. Practicarea celor mai moderne terapii si tehnici medicale garanteaza exceptionalitatea nivelului cresccut de ingrijire a bolnavilor. Medicii germani sunt considerati ca fiind unii din cei mai recunoscuti profesionosti din lume.
            Oportunitati in cariera unui medic german
In Germania un medic poate lucra :
-          in spitale, ca si angajat al statului
-          in spitale proprii, private
In Germania, dupa cum multi dintre noi stim, salariile sunt foarte atractive, cele mai mari salarii sunt in sistemul sanitary, valorile medii ridicandu-se pana la 49.000 Euro/an. Prin urmare, doctorii din Germania sunt cel mai bine platiti dintre toti cei care au studii superioare. Si totusi, de cativa ani, Germania se lupta in continuare cu stoparea imigrarii medicilor in strainatate.  Momentan tara are nevoie de aproximativ 5000 de doctori, acest numar fiind in continua crestere, datorita numarului mare de medici aflati inaintea pensionarii. In ceea ce priveste practica private, si aici se simte lipsa cadrelor medicale, mai ales in Estul tarii, respective in zonele rurale.
            Pentru a ocupa aceste locuri vacante de catre medicii din celelate tari ale Europei este necesar doar terminarea unor facultati de medicina, cu diploma acreditata, nefiind necesara o supraevaluare in Germania. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu